Sök
Stäng denna sökruta.

Stena Line

Res med Stena Line och upptäck massor av möjligheter! Vi erbjuder inte bara erbjudanden och tidtabeller, utan också tillgång till prisvärda biljetter för alla resenärer.

Upptäck mer om Stena Line ! Här kan du ta del av deras senaste erbjudanden, tidtabeller och få tillgång till prisvärda biljetter.

Läs mer om Stena Line och deras spännande resmöjligheter.

Oavsett om du planerar en kortare eller längre resa finns det massor av spännande alternativ.

Boka din resa med Stena Line online för lägsta pris!

Färjor till olika länder

Stena Line färjor och färjelinjer

Stena Line

Stena Line - resor och kryssningar

Stena Line trafikerar Danmark, Tyskland, Polen och Lettland med stora och moderna färjor. Ombord hittar du massor av barer, cafeer, restauranger och barer.

Stenas färjor avgår från Göteborg, Varberg, Karlskrona, Trelleborg och Nynäshamn. Stena Lines färjor ger dig en perfekt start på bilsemestern!

Nu har finns det alltid Bordershop ombord på Stena Lines fartyg – oavsett var du reser ifrån i Sverige. Du sparar upp till 60% mot ordinarie pris i land, eftersom priserna är kraftigt sänkta i butikerna ombord.

Snabbt och bekvämt till ditt resmål

Ombord på Stena Lines fartyg till Danmark, Tyskland, Polen och Lettland trivs du gott och börjar semestern redan när du kommer ombord på båten. På alla Stena Lines färjor finns restauranger, barer och caféer. Även barnen har kul ombord på Stenafärjan då det finns lekrum och roliga aktiviteter ombord.

Missa inte ett besök i den Flytande Bordershoppen där du kan spara upp till 60% jämfört med hemma på alkoholhaltiga drycker.

Stena Line färja
Arild Vågen, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Om Stena Line

Stena Line AB, ett frakt och färjerederi, som tillhandahåller sjötransport och resetjänster  i Europa. Företaget erbjuder tjänster för passagerarresor, transport av bilar och fraktenheter, weekendresor över helgdagar. Det är även en färjelinje i Skandinavien till de baltiska länderna. Företaget var tidigare känt som Skagenlinjen AB och bytte namn till Stena Line 1965.

Företaget grundades 1962 av Sten A Olsson i Göteborg, Sverige, som fortfarande fungerar som bolagets huvudkontor, detta samtidigt som han övertog Skagenlinjen som började sin trafik till Skagen men senare startade trafik mellan Göteborg och Fredrikshamn, Danmark.

År 1972 var Stena en av de första färjeoperatörerna i Europa att införa ett datorbaserat bokningssystem för rese och affärsområden. År 1978 började även fraktaffärsområdet driva ett datorbaserat bokningssystem.

Stena har växt till världens största färjerederi

Under 1980-talet förvärvade Stena tre andra rederier. År 1981 Sessanlinjen, Stenas största konkurrent på Sverige-Danmark linjerna, förvärvades och införlivades i Stena Line. Detta inkluderade Sessans två stora nybyggen, Kronprinsessan Victoria och Prinsessan Birgitta, som blev de största fartyget som drivs av Stena efter detta datum.

År 1983 förvärvade Stena Line Varberg Grenå Linjen, och två år senare också rätten till företagets tidigare namn – Lion Ferry. Lion Ferry fortsatte som ett separat marknadsföringsföretag fram till 1997, då det inkorporerades i Stena Line. År 1989 förvärvade ytterligare ännu ett färjerederi, Stoomvaart Maatschappij Zeeland (SMZ) (som på den tiden handlas under namnet Crown Line) . SMZ s Hoek van Holland-Harwich blev sedan en del av Stena Lines linjenät.

Stena Line fördubblades i storlek 1990 med förvärvet av Sealink British Ferries från Sea Containers Ltd. Detta blev första Sealink Stena Line, då Stena Sealink Line och slutligen Stena Line (UK), som nu driver alla Stenas färjetrafik mellan Storbritannien och Irland.

Nya fartyg för Stena Line

Tidigare i år tecknade Stena ett nytt avtal, där förbehåll för styrelsens godkännande var slutet av april, för en order på fyra nya helt nya färjor med planerad leverans under 2019 och 2020, med en option på ytterligare fyra fartyg.

Fartygen kommer att optimeras för effektivitet och flexibilitet och kommer att byggas av ett varv i Kina. Avsikten är att de fyra första fartygen kommer att användas inom Stena Lines linjenät i Nordeuropa. Fartygen kommer att göra att man står redo för att ytterligare optimera trafiken under kommande ¨år.

Fartygen kommer att ha en kapacitet på mer än 3000 lastmeter i en drive-through konfiguration och kommer att rymma cirka 1000 passagerare och erbjuder ett komplett utbud av persontrafik. Huvudmotorerna kommer att vara “gas ready”, beredda att drivas av antingen metanol eller LNG.

Fram till idag har Stena fortsatt att köpa upp olika företag och fortsätter att vara ledande inom sin linjesjöfart.

Stena Lines verksamhet idag

I dag är rederiet ett stabilt och lönsamt företag och arbetar årligen för att ge passagerarna den bästa servicen och erfarenhet som är möjlig. Varje år åker ungefär 7 miljoner passagerare med Stena Line. Företaget transporterar årligen 1,5 miljoner bilar och cirka 2 miljoner fraktenheter.

Färjor till Mallorca

Färjor till Mallorca

Med ett flertal rutter från det spanska fastlandet till denna medelhavspärla, erbjuder färjealternativen inte bara en överfart, men också en möjlighet att njuta av sjöresan.

Färja till Kiel

Stena Lines färja Göteborg-Kiel är den bekväma vägen till Tyskland och vidare ut i Europa. Ombord kopplar du av, äter gott och sover gott i bekväma hytter.

Trelleborg Travemünde

Färjelinjen mellan Trelleborg och Travemünde är en populär förbindelse mellan Sverige och Tyskland över Östersjön.

Onlinebokning Stena Line