Sök
Stäng denna sökruta.

Färjor till Mallorca

Upptäck den pittoreska ön Mallorca på ett unikt och avkopplande sätt genom att resa med färja. Med ett flertal rutter från det spanska fastlandet till denna medelhavspärla, erbjuder färjealternativen inte bara en överfart, men också en möjlighet att njuta av sjöresans lugn och skönhet.

Oavsett om du reser från Barcelona, Valencia eller Denia, får du en resa som kombinerar komfort med spektakulära vyer, moderna faciliteter.

 

 

Färjor till Mallorca

Mallorca, en pärla i Medelhavet, lockar besökare med sina kristallklara vatten, imponerande bergslandskap och livliga kulturscen. För de som föredrar att resa via havet erbjuder färjeöverfarter en unik möjlighet att nå denna ö med bekvämlighet och stil. Här utforskar vi de olika alternativen för att resa med färja till Mallorca, vilket ger en detaljerad översikt för eventuella resenärer.

Färjerutter till Mallorca

Flera rederier erbjuder regelbunden trafik färjor till Mallorca från det spanska fastlandet. De mest populära avgångshamnarna är Barcelona, Valencia och Denia, med destinationer som Palma de Mallorca och Alcúdia. Resan kan variera från några timmar till en över natt, beroende på avgångsort och vald tjänst.

Barcelona till Palma de Mallorca

En av de mest frekventerade ruterna är från Barcelona till Palma. Denna rutt erbjuder dagliga avgångar och tar cirka 7 till 8 timmar, vilket gör det möjligt för resenärer att uppleva Medelhavets skönhet under överfarten. Flera rederier, inklusive Balearia, GNV och Trasmed GLE, tillhandahåller denna tjänst, med alternativ som sträcker sig från standard sittplatser till lyxiga hytter.

Valencia och Denia till Mallorca

Från Valencia och Denia kan resenärer också ta sig till Mallorca, med färre restimmar jämfört med Barcelona. Dessa rutter tenderar att vara snabbare, med turer som varar mellan 5 till 6 timmar, vilket gör dem till ett lockande alternativ för de som önskar minimera sjötid. BaleariaTrasmed GLE och GNV  är även här de rederier som erbjuder dessa överfarter, med flexibla tidtabeller för att tillgodose olika resenärsbehov.

Färja från Frankrike till Mallorca

Corsica Ferries erbjuder resenärer två bekväma färjelinjer mellan Frankrike och Mallorca, vilket ger en flexibilitet med fyra överfarter att välja mellan varje vecka. Den första linjen sträcker sig från Toulon till Alcudia och den andra från Sete till Alcudia. Med dessa färjelinjer kan resenärer njuta av en avkopplande och pittoresk resa över Medelhavet samtidigt som de tar del av bekvämligheterna ombord på Corsica Ferries fartyg.

Tjänster ombord

Alla Färjor till Mallorca är utrustade för att göra din resa så bekväm som möjligt. Ombord finns ett brett utbud av faciliteter, inklusive restauranger, caféer, butiker, och ibland biografer och pooler. För de som reser över natten erbjuds hytter med bekväma sängar för en god natts sömn.

Miljövänliga Alternativ

Med ett ökande fokus på hållbarhet, arbetar färjeoperatörerna också på att minska sitt miljöavtryck. Det innebär moderna fartyg med lägre utsläpp och mer effektiva bränslen, vilket bidrar till en mer hållbar resa till Mallorca.

Boka Din Resa

Att boka din färjeöverfart till Mallorca är enkelt. De flesta rederier tillåter onlinebokningar via sina webbplatser, där resenärer kan jämföra priser, se tidtabeller och välja den bästa resan för sina behov. Det rekommenderas att boka i förväg, särskilt under högsäsong, för att säkerställa plats och få bästa möjliga pris.

ANNONS ▼

ANNONSER ▼

Färja från Trelleborg

Trelleborgs hamn är Sveriges sydligaste och näst största hamn och har en idealisk placering oavsett varifrån i Sverige du reser ifrån.

Polferries

Polferries

Här hittar du massor av information om Polferries, aktuella specialerbjudanden, tidtabeller och tillgång till de och billigaste biljetterna med Polferries.

Färja till Bornholm

Res med Bornholmslinjen

Upplev Bornholm genom att resa dit med färja. Upptäck sevärdheter, aktiviteter och städer samtidigt som du njuter av en bekväm resa över havet.