Sök
Stäng denna sökruta.

Färja till Danmark

Upplev Danmark genom att resa dit med färja. Upptäck landets sevärdheter, aktiviteter och städer samtidigt som du njuter av en bekväm och avkopplande resa över havet på väg dit.
På färjelinjer.se hittar du all information du behöver för att planera din nästa färjeresa till Danmark
lighthouse-7952718_1280
ANNONS ▼
Boka färja till Danmark snabbt och smidigt

Färjor till Danmark

Det är mycket populärt bland svenska familjer att åka till Danmark. Dels är det grannlandet, man behöver bara ta en färja över sundet så är man på semester. Samtidigt så kan man göra sig förstådd med svenska språket, inte bara i hamnstäderna, vilket underlättar en hel del. Med de goda färjeförbindelser som finns så är det verkligen ett bra alternativ att resa till Danmark. Samtidigt så är färjan ett snabbt sätt att ta sig ner i Europa. Det är många som reser genom Danmark, som sedan är kopplat till det tyska motornätet. En perfekt början på semestern för de som bilar ner genom Europa.

Många färjor att välja på till Danmark

Man har flera alternativ om man vill åka färja till Danmark, det är en av de mest trafikerade sjövägarna som finns. Stena Line är en gammal god vän för många, de åker mellan Göteborg och Fredrikshavn, samt Varberg och Grenå. Det tar bara drygt tre timmar att komma över från Göteborg, och drygt fyra från Varberg. Men det är inte en massa timmar som man sitter i en varm bil och blir trött, utan man kan ha mycket kul ombord medan man avverkar milen. Barnen kan leka och man kan äta en riktigt god måltid. När man sedan fortsätter resan från Danmark är man utvilad och fräsch.

Scandlines har sin rutt mellan Helsingborg och Helsingör, ett stenkast över sundet. Man har avgångar flera gånger i timmen och massor av olika biljettyper att välja mellan. En del går inte ens av färjan, utan själva resan är det viktigaste. Man kan handla mycket roliga saker ombord, för priser som är nästan hälften av de man finner iland. Andra tar sig en shoppingtur till Danmark, de har mycket att erbjuda. Själva landet är också ett perfekt semestermål med sina långa sandstränder och ovanliga natur. Eftersom man kan ta med sig bilen på färjan så gör det semestern enklare, det är bäst att ta sig runt med bil i Danmark. Turismen är väl organiserad och det finns många trevliga ställen man kan hyra för en badsemester eller om man vill resa runt.

Res bekvämt med färja till Danmark

De flesta färjor idag har gratis wi-fi, ifall man vill sitta och surfa under resan. Att gå runt och titta i butikerna är alltid roligt, eftersom man har råd att handla så mycket. Barnen har ofta ett lekrum eller andra aktiviteter som håller dem glada och upptagna, liksom spelhallarna för de vuxna. Man satsar också mycket på att ha god mat ombord, samt väl utrustade barer. Vare sig man åker till Danmark på semester, eller bara ska köra igenom, så är färja till Danmark ett bra alternativ.

Följ oss på Facebook – Missa aldrig ett erbjudande!

ANNONSER ▼

Bordershop Puttgarden

Upptäck Bordershop Puttgarden, en oemotståndlig destination för alla som söker en unik och prisvärd shoppingupplevelse.

Ta färjan från Halmstad

Stena Linet trafikerar Halmstad och Grenå med Stena Nautica. Handla varor till låga sjöpriser i butiken och ta en paus och ät i restaurangen.

Öresundslinjen till Helsingör

Så snart du stiger ombord på färjan mellan Helsingborg och Helsingör, kan du se fram emot en kort och bekväm överfart som tar endast 20 minuter.