farjelinjer-loggo-ny
Foto: Averater, CC BY 3.0, via Wikimedia Commons

Halmstad Grenå

Halmstad Grenå med Stena Line är en färjelinje som trafikerar Halmstad och Grenå.

Här kan du få information om denna färjelinje som drivs av Stena Line. Boka färja mellan Halmstad och Grenå med Stena Line till lägsta pris på färjelinjer.se

Stena Line

Halmstad Grenå

Stena Line

Färjan Halmstad Grenå

Överfarten mellan Halmstad och Grenå tar 4 tim 15 min. Med Stena Line får du en skön resa till Grenå.

Boka din resa i god tid – så kan du hitta billiga biljetter med Halmstad-Grenå och Stena Line.

Halmstad Grenå är alla barnfamiljers favoritväg. Färjan från Halmstad är perfekt för resor till Legoland® och södra Jylland. Ta färjan från Halmstad till Grenå och njut av avkoppling, shopping och en bit mat. Färjan till Grenå gör att du sparar massor av mil på väg till södra Jylland eller varför inte Legoland®?

Stena Line Halmstad Grenå

Det finns ett flertal goda anledningar till att Stena Nautica som trafikerar linjen mellan Halmstad Grenå är en favorit hos många. Detta är en mindre känd färjelinje, som dock är väl värd att överväga för många. Med mer tid att umgås tillsammans och göra roliga saker samtidigt som mindre tid spenderas på vägen. För campare med husvagn eller husbil är detta utan tvekan en högst fördelaktig genväg på semestern.

Färjelinjen Halmstad Grenå

Mellan Halmstad i Sverige och Grenå i Danmark går det en bilfärjelinje över vattnet. Beräknad överfartstid är ungefär fyra timmar. Det går två turer per dag och riktning. Du kan resa denna sträcka varje dag i veckan, året runt! För nuvarande trafikeras linjen av Stena Line, som grundades redan år 1962 och är idag ett av de största rederiföretagen i Norden. Det fartyg som används för att trafikera linjen heter Stena Nautica. Själva resan tar något längre tid än mellan Göteborg – Frederikshavn, men man sparar en stor del av bilkörning om man ska söder om Århus. Ingen Europaväg följer färjelinjen.

Färjelinjen öppnades den 8 maj 1960 och trafikerades till en början av ett norskt rederi med fartyget Europafergen. Från och med våren 2020 har linjen ändrat avgångshamn till Halmstad. För dem som föredrar en resa resa med båt istället för broar eller alternativa omvägar, är färjelinjen det rekommenderade alternativet.

Lätt att hitta färjan i både Halmstad och Grenå

Hamnen i Halmstad är centralt belägen nära järnvägsstationen. Som bilresenär åker man en väg utanför centrum, vilken är skyltad med färjesymbolen. Hamnen i Grenå finns någon kilometer från centrum, där det finns tåg till Århus och vidare. Det finns så kallade anslutningsbussar mellan hamnen och centrum. Med bil kan man köra omkring 65 kilometer på landsvägen Primærrute 15 till Århus där man finner Europaväg 45.

Legoland®- Danmarks mest kända nöjespark?

Legoland® är en av Danmarks mest kända nöjesparker. Här finns massor av skojiga och spännande upplevelser för hela familjen.

Halmstad och Grenå är bägge mysiga städer

Städerna kan även vara väldigt trevliga att besöka i sig, inte bara om man vill ta sig vidare till nästa destination på resan. Bland annat finns det fina stränder i Grenå, men det ligger även flera mycket idylliska och charmiga småbyar omkring själva staden. Färdmöjligheterna till resterande delar av Danmark från själva Grenå är mycket bra, framför allt till Århus, som är en större närbelägen stad. Halmstad är känt som en badort med gott rykte, det finns nämligen otroligt fina sandstränder, spa och andra sätt att koppla av i staden. Dessutom kommer städerna verkligen till liv under sommaren, då en hel del olika evenemang anordnas på ett flertal platser.

Färjor Halmstad Grenå

Linjen från Halmstad till Grenaa trafikeras av fartyget Stena Nautica

Halmstad Grenå tidtabell

Resan tar 4 tim 30 min och du kan välja mellan upp till 2 avgångar per dag.

Mat och dryck Halmstad Grenå

Café Nautica ligger i mitten av fartyget och här serveras varma och kalla drycker, fika, smörgåsar, sallader och mindre rätter. Här hittar du också ett stort urval av öl, vin och drinakr med eller utan alkohol

Taste är restaurangen med influenser från alla världens kök. Här äter du gott och prisvärt. Varje dag finns tre olika rätter; kött, fisk, vegetariskt och dessert samt mjukglass med tillbehör. I Taste serveras också den stora sjöfrukostbuffén på morgonavgångar.

Njut av utsikten i nya Frontview Sallad & Café medan du blandar din egna sallad.

Halmstad Grenå shopping

Stena Lines kampanj med flytande Bordershop på färjan mellan Halmstad och Grenå blev en kanon-succé. Nu fortsätter kampanjen under hela sommaren.
Passa på att handla till kraftigt sänkta priser i butiken ombord . Du hittar även nyheter inom kosmetika och dofter, antingen till dig själv eller varför inte överraska någon med en present?

Sökord:

Boka färja från Halmstad till Grenå

© 2012-2023 MARTIN IVARSON

Detta är en oberoende sajt.
Alla varumärken tillhör respektive ägare