Sök
Stäng denna sökruta.

Färja till Frederikshavn

Upptäck Danmarks charmiga kuststad Frederikshavn med en avkopplande färjetur över Kattegatt. Utforska en stad rik på historia, kultur och naturskönhet medan du njuter av bekvämligheten och komforten ombord på Stena Lines moderna fartyg. Upplev det bästa av dansk gästfrihet och skräddarsydda resmöjligheter för en minnesvärd resa till Frederikshavn.
Färja till Frederikshavn
Foto: Harri Blomberg / CC-BY-SA-3.0 via Wikimedia Common

Färjor till Frederikshavn

Färja till Frederikshavn är den perfekta utgångspunkten för resor till Jylland eller vidare söderut på kontinenten.

Frederikshavn har i många år varit ett mycket populärt resmål för alla västsvenskar. Till Frederikshavn eller Fredrikshamn som stan kallas på svenska går Stena Lines stora färjor från både Göteborg och Oslo.

Att ta färja till Frederikshavn är ett mycket bra alternativ oavsett om du har tänkt semestra på Jylland eller om du skall åka vidare ut i Europa. Vägarna från färjan i Frederikshavn är mycket bra så du når ditt resmål snabbt och bekvämt.

Upplev Frederikshavn eller åk vidare

Men det finns mycket att göra och uppleva i Frederikshavn så även den staden är väl värt ett kortare eller längre besök. Det har blivit mycket populärt att besöka det karibiska äventyrsbadet The Reef i Fredrikshamn. Du kan välja att besöka badet över dagen eller att stanna en eller flera nätter på hotellet som ligger i anslutning.

Längre ner på Jylland ligger Legoland endast 4 timmars bilkörning från Frederikshavn. Legoland är ett mycket populärt semestermål för alla barnfamiljer och det finns ett stort antal boendemöjligheter både i anslutning till själva parken och en bit i från.

Du kan även ta tåget från Frederikshavns station, Du kan resa med regionaltåg på Vendsysselbanen till Ålborg eller på Skagensbanen till Skagen, vilka körs av Nordjyske Jernbaner.

Tips: För dig som är sugen på att resa med färja till Frederikshavn kan läsa mer på vår sajt om resor till Fredrikshamn.

ANNONS ▼

Boka färja till Frederikshavn enkelt och snabbt