farjelinjer-loggo-ny

Trelleborg Rostock

Trelleborg Rostock med Stena Line, TT-Line. Här hittar du information om färjelinjen mellan Trelleborg och Rostock. 

Boka färja Trelleborg Rostock med Stena Line, TT-Line snabbt och smidigt online.

Olaf Meister, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Trelleborg Rostock

Ta färjan till Rostock

Överfarten mellan Trelleborg och Rostock tar 6 tim. Med Stena Line, TT-Line får du en skön resa till Rostock.

Boka din resa i god tid – så kan du hitta billiga biljetter med Trelleborg-Rostock och Stena Line, TT-Line.

Sträckan mellan Trelleborg, Sverige, och Rostock, Tyskland, trafikeras av två färjelinjer, körda av Stena Line och TT-Line. Resan tar mellan sex och sju timmar beroende på om det är dags- eller nattfärja. Vanligtvis är det tre avgångar per 48 timmar, och båda ovannämnda färjor har totalt 21 avgångar vardera per vecka. I båda städerna finns det kollektivtrafik som går regelbundet, i form av bussar och tåg. Hamnarna ligger nära städernas centrum och det finns således även möjlighet att ta sig till motorvägarna om man har med sig till exempel bil eller motorcykel.

Ett bra tips för dig som vill koppla av inför den fortsatta bilkörningen är att boka hyttplats ombord, då kan du utnyttja tiden ombord till att sova eller vila dig.

På färjorna kan man ta med sig olika fordon i form av cykel, motorcykel, moped, person- och husbil för en extra avgift. Ombord finns det tillgång till WIFI, matställen, bastu, lekrum för barn, möjlighet
att vara uppe på däck samt att handla alkohol till ofta förmånliga priser. Det finns även möjlighet att ta med sig hundar på färjorna och dessa kan rastas ute på en särskild hundrastplats på däcket.

Hamnen i Rostock är den största i hela Tyskland och har kommit att bli en av Europas viktigaste hamnar, varifrån det avgår färjelinjer till flera olika länder, såsom Sverige, Finland och Danmark. Staden är den största i delstaten Mecklenburg-Vorpommern och är bland annat känd för olika festivaler som årligen arrangeras där, till exempel Hanse Sail-festivalen som är ett event där musée och segelfartyg sjösätts. Det finns även en stor jazzfestival vid namn Ostsee-Jazz som äger rum under juni månad. Sevärdheter i staden är till exempel en botanisk trädgård, olika minnesmärken i form av kyrkor, rådhus och stadsmuren.

Trelleborg ligger i Skåne, södra Sverige, och är den näst största hamnen i landet både vad gäller gods- och fordonstrafik. Det går passagerarfärjor till både Tyskland och Polen. Staden är känd för sin årliga marknad och festival vid namn Palmfestivalen, dit det kommit musiker från hela världen och spelat. Även Trelleborgsrevyn och Trelleborgs Kammarkör är kända från staden. Utöver det finns det bland annat en stadspark, konsthall, ett gammalt vattentorn samt gamla bostadshus.

Färjor Trelleborg Rostock

Trelleborg Rostock tidtabell

Resan mellan Trelleborg och Rostock tar ungefär 6 timmar och det finns 5 avgångar per dag att välja mellan. När du åker färjan mellan Trelleborg och Tyskland har du bara två timmars körtid på Autobahn till Berlin och skall du vidare till östra Europa är vägarna både bra och snabba.

Mat och dryck Trelleborg Rostock

Färjorna mellan Trelleborg och Tyskland är inga nöjesfärjor med barer och dansgolv – här är det avkoppling i lugnt tempo som gäller. Dock finns det restaurang, butiker och biograf ombord.

Trelleborg Rostock shopping

Missa inte ett besök i affären ombord, här kan du handla alkoholhaltiga drycker för ungefär halva priset mot vad du får betala på Systembolaget. Dessutom finns massor av godis, parfymer och presenter till bra priser.

ANNONSER ▼

© 2012-2023 MARTIN IVARSON

Detta är en oberoende sajt.
Alla varumärken tillhör respektive ägare