Sök
Stäng denna sökruta.

Färja till Tyskland

Upplev Tyskland genom att resa dit med färja. Upptäck landets sevärdheter, aktiviteter och städer samtidigt som du njuter av en bekväm och avkopplande resa över havet på väg dit.
På färjelinjer.se hittar du all information du behöver för att planera din nästa färjeresa till Tyskland
ANNONS ▼
Boka färja till Tyskland snabbt och smidigt

Färjor till Tyskland

Tyskland har länge varit det första landet man reser genom när man ska ner till Europa, oavsett destination. De har ett väl utvecklat motornät och när man kommer hit känner man att semestern verkligen har börjat på allvar. Men det kan vara ganska långt att bila ner till Tyskland och man känner sig slut redan innan man kommit igång. Därför väljer många att istället ta färjan över till kontinenten, det är så mycket smidigare. Man parkerar bara bilen, njuter av resan och vaknar upp i Tyskland. Bättre kan det nästan inte bli, man är utvilad och redo att köra vidare.

Andra tar färjan ner till Tyskland för att besöka landet. Man har många bra möjligheter till shopping här, priserna är förmånliga och utbudet helt annorlunda än hemma i Sverige. Det anordnas speciella shoppingresor där man har tid att gå runt och handla, för att sedan ta färjan direkt hem igen. Eller så stannar man kvar lite längre, Tyskland är ett stort land med mycket att se och uppleva. Här kan man ha ett intressant besök oavsett vilken tid på året man än reser.

Billiga färjebiljetter till Tyskland

För många är själva färjeresan med färja till Tyskland en stor del av nöjet. En del kryssningar är ganska långa, Göteborg till Kiel tar 14 timmar till exempel. Därför är färjorna väl utrustade, man har allt man önskar och mer därtill. Flera restauranger och barer att välja mellan, med spännande och varierad mat. Om man åker under helger och högtider så är det extra speciellt, som nyårsfirande ombord eller ett stort julbord. Sedan finns det också mycket att göra, för både barn och vuxna.

De vanligaste rederierna som seglar mellan Sverige och Tyskland inkluderar Stena Line, Scandlines, Finnlines och TT-Line. Man ser på vart man vill åka, eller vilken avgångsort som ligger bäst till. Ska man vidare kanske man vill komma så långt söderut som möjligt, Europa är stort även om vägarna är bra. Om man bara ska åka runt i Tyskland så spelar det ofta ingen roll vart man kommer eftersom man ska utforska så mycket som möjligt. Dels har man Göteborg till Kiel, Malmö till Travemünde och Trelleborg till Rostock. Men man kan också åka från Trelleborg till Travemünde och Rostock.

Färjorna mellan Sverige och Tyskland är stora och välutrustade. Man kommer att ha kul hela vägen, från början till slut, det blir aldrig tråkigt. Färjeresan är en del av nöjet, som en fortsättning eller början av semestern.

Att handla billig alkohol på Bordershop i Puttgarden är en populär aktivitet för många svenskar och andra besökare. Med sitt läge precis vid färjeterminalen mellan Tyskland och Danmark erbjuder Bordershop ett brett utbud av alkoholprodukter till förmånliga priser.

När man besöker Bordershop möts man av välfyllda hyllor med ett imponerande urval av öl, vin, sprit och andra drycker. Oavsett om man är ute efter lokala favoriter eller internationella märken finns det något för alla smaker och plånböcker.

ANNONSER ▼

Bordershop Puttgarden

Upptäck Bordershop Puttgarden, en oemotståndlig destination för alla som söker en unik och prisvärd shoppingupplevelse.

Ta färjan från Halmstad

Stena Linet trafikerar Halmstad och Grenå med Stena Nautica. Handla varor till låga sjöpriser i butiken och ta en paus och ät i restaurangen.

Öresundslinjen till Helsingör

Så snart du stiger ombord på färjan mellan Helsingborg och Helsingör, kan du se fram emot en kort och bekväm överfart som tar endast 20 minuter.