Sök
Stäng denna sökruta.

Färja till Kiel

Färjor till Kiel

Det kan vara smart att ta med sig bilen när man åker på semester i Europa. Man kommer fram snabbt, har bilen till hands var man än stannar, och så slipper man släpa på allt sitt bagage. Det är bara att packa bilen, stuva in familjen och åka iväg. Men man kan snabbt bli trött av all körningen redan innan man kommit fram till kontinenten som den kallas. Därför väljer allt fler ett bekvämare alternativ, nämligen bilfärjan som går mellan Göteborg och Kiel.

Med färja till Kiel åker du bekvämt till Tyskland

Har man börjat sin resa i norra Sverige är det ganska skönt att kunna vila lite på färjan. Man reser från Göteborg på kvällen, och anländer i Kiel den följande morgonen. Om man vill finns det mycket att göra på båten, annars passar man på att sova inför resan den följande dagen. Även om man inte har så långt fram till danska gränsen så tycker många i alla fall att körningen över bron och genom Danmark är ganska dryg. Man vill komma igång med sin Europa-semester, och komma till autobahn så fort som möjligt.

En annan anledning till att ta färja till Kiel är naturligtvis en liten mini-semester. Det är många som åker över en helg, en kryssning är alltid ett bra val. Eftersom man kommer fram till Kiel klockan 9 på morgonen så har man hela dagen på sig att ströva omkring i stan, eller vad man än vill göra. Många passar på att handla, allt är billigare här och man kan göra en hel del fynd. Har man med sig bilen kan man fylla den, då blir det lättare att bära.

Det händer mycket på Stenas färja till Kiel
Även på färjan kan man ha mycket kul, samt äta och dricka gott. Man har en biograf om man har lust att se på film, en nattklubb om man inte känner för att sova så mycket, barer och a la carte restaurang. På morgonen kan man njuta av en stor frukostbuffé, allt smakar så mycket bättre när man har utsikt över havet. Det finns flera bra butiker där man kan fynda ombord på färjorna, det är framför all kosmetika, godis och drycker som är billigare ombord. Ibland kan man få det så mycket som 50% billigare än i land.

Det är både lätt och smidigt att ta färjan över till Kiel, vare sig man ska börja sin bilsemester eller helt enkelt vill ta en liten kryssning. Priserna är inte alls höga, och man sover gott för att vakna i Tyskland, fräsch och utvilad.

Läs mer om Kiel >

ANNONS ▼

Boka färja till Kiel enkelt och snabbt