farjelinjer-loggo-ny
färja helsingborg
färja helsingborg

Färja Helsingborg

Här hittar du information om färjor till och från Helsingborg. Boka din biljett på färjelinjer.se för bästa pris!

Annons ▼

Färja Helsingborg - biljetter, tidtabell och erbjudanden

Helsingborg är centralort i Helsingborgs kommun och ligger i Skåne län. Helsingborg tätort har runt 100 000 invånare och utgör befolkningsmässigt Sveriges åttonde största tätort, Skånes andra största stad (efter Malmö) och ingår i Öresundsregionen.

Helsingborg ligger vid Öresunds smalaste del där endast fyra kilometer skiljer staden från Helsingör i Danmark.

Färja från Helsingborg – genvägen söderut!

De stora färjorna som seglar för rederiet Forsea seglar upp till var 15:de minut mellan Helsingborg och Helsingör. Den stora kapaciteten gör att det alltid finns gott om plats om bord på färjorna.
Genom att välja färja från Helsingborg har du möjlighet att ta en välbehövlig paus på vägen, äta lite gott och kanske göra fynd i butiken ombord.

Ute på soldäck finns det gott om plats för dig att njuta av sol och frisk luft. Den vackra utsikten får du på köpet. Caféet ombord har alltid öppet när färjorna seglar och där finns ett stort utbud av olika maträtter samt både varm och kall dryck.

Under 2018 transporterade ForSea mer än 7 miljoner resande, 1,3 miljoner personbilar, 450 000 lastbilar och 16 000 bussar motsvarande cirka 20 % av de fordon reste över Öresund till Danmark.

Den gröna vägen till Danmark

Genom täta turer, punktliga avgångar och i alla slags väder är ForSea Ferries  ett pålitligt transportmedel på linjen mellan Helsingborg och Helsingör.
Satsningen på helt batteridrivna färjor gör inte bara färjorna till det mest effektiva transportalternativet, utan också det som ger minst påverkan på miljön.

Tura från Helsingborg

Att ”Tura” är ett lokalt uttryck i Helsingborg för att ta en tur med färjan över sundet utan att hoppa av i Helsingör. att ”tura” innebär helt enkelt att du äter och dricker gott, njuter av vacker utsikt och kan shoppa i lugn och ro till låga priser.

Om du tänkt handla mycket eller har kört en bit kan du ta med bilen ombord. Lös en  Parkera ombord-biljett så parkerar du bilen under två enkelturor och har en hel timmes förfogande till att ”bunkra upp” i butiken

ANNONSER ▼

Boka färja från Helsingborg enkelt och snabbt

COPYRIGHT 2012 -2023 MARTIN IVARSON

Detta är en oberoende sajt. Alla varumärken tillhör respektive ägare