Sök
Stäng denna sökruta.

Färja till och från Helsingborg

Här kan du få all den information du behöver om färjor som trafikerar till och från Helsingborg. För att säkra det mest förmånliga priset, rekommenderar vi att du bokar din biljett via färjelinjer.se!
Oavsett om du planerar en kort resa eller en längre äventyrsresa, är vår webbplats här för att göra planeringsprocessen enklare och mer bekväm. Låt oss vara din pålitliga partner när det kommer till att utforska färjemöjligheter till och från Helsingborg.
färja helsingborg

ANNONS:

Res med färja från och till Helsingborg

Utforska det stora utbudet av prisvärda färjebiljetter som tar dig till och från Helsingborg På Färjelinjer.se kan du enkelt söka och boka färjeresor med ett brett urval av pålitliga rederier. Oavsett om du planerar en avkopplande weekendresa, en affärsresa eller en spännande semester med familjen, så finns det många alternativ att välja mellan.

Helsingborg är centralort i Helsingborgs kommun och ligger i Skåne län. Helsingborg tätort har runt 100 000 invånare och utgör befolkningsmässigt Sveriges åttonde största tätort, Skånes andra största stad (efter Malmö) och ingår i Öresundsregionen.

Helsingborg ligger vid Öresunds smalaste del där endast fyra kilometer skiljer staden från Helsingör i Danmark.

Färja från Helsingborg – genvägen söderut!

De stora färjorna som seglar för rederiet Forsea seglar upp till var 15:de minut mellan Helsingborg och Helsingör. Den stora kapaciteten gör att det alltid finns gott om plats om bord på färjorna.
Genom att välja färja från Helsingborg har du möjlighet att ta en välbehövlig paus på vägen, äta lite gott och kanske göra fynd i butiken ombord.

Ute på soldäck finns det gott om plats för dig att njuta av sol och frisk luft. Den vackra utsikten får du på köpet. Caféet ombord har alltid öppet när färjorna seglar och där finns ett stort utbud av olika maträtter samt både varm och kall dryck.

Under 2018 transporterade ForSea mer än 7 miljoner resande, 1,3 miljoner personbilar, 450 000 lastbilar och 16 000 bussar motsvarande cirka 20 % av de fordon reste över Öresund till Danmark.

Den gröna vägen till Danmark

Genom täta turer, punktliga avgångar och i alla slags väder är ForSea Ferries  ett pålitligt transportmedel på linjen mellan Helsingborg och Helsingör.
Satsningen på helt batteridrivna färjor gör inte bara färjorna till det mest effektiva transportalternativet, utan också det som ger minst påverkan på miljön.

Tura från Helsingborg

Att ”Tura” är ett lokalt uttryck i Helsingborg för att ta en tur med färjan över sundet utan att hoppa av i Helsingör. att ”tura” innebär helt enkelt att du äter och dricker gott, njuter av vacker utsikt och kan shoppa i lugn och ro till låga priser.

Om du tänkt handla mycket eller har kört en bit kan du ta med bilen ombord. Lös en  Parkera ombord-biljett så parkerar du bilen under två enkelturor och har en hel timmes förfogande till att ”bunkra upp” i butiken

ANNONSER ▼

Färja till Frederikshavn

Stena Lines stora färjor avgår flera gånger dagligen från Göteborg . Du får en skön resa med god mat och shopping.

Res med Tallink Silja

Res till Finland eller Estland med Tallink Silja ! Här kan du ta del av deras senaste erbjudanden, tidtabeller och få tillgång till prisvärda biljetter.

Trelleborg Travemünde

Färjelinjen mellan Trelleborg och Travemünde är en populär förbindelse mellan Sverige och Tyskland över Östersjön.