farjelinjer-loggo-ny

Viking Line

Upptäck mer om Viking Line ! Här kan du ta del av deras senaste erbjudanden, tidtabeller och få tillgång till prisvärda biljetter.

Läs mer om Viking Line och deras spännande resmöjligheter.

Oavsett om du planerar en kortare eller längre resa finn det massor av spännande alternativ.

Boka din resa med Viking Line online för lägsta pris!

Viking Line färjor och färjelinjer

Viking Line är troligtvis ett av de mest kända färjerederierna i Östersjön. Varje år transporterar man cirka sex miljoner människor mellan Sverige och Finland, samt till destinationerna Estland och Ryssland.

Det är många som i alla fall någon gång i livet har tagit en kryssning med Viking Line. Man har resor till Åbo, Helsingfors, Åland, Nådendal, Borgå, Tallinn och St Petersburg. Vitt skilda ställen med mycket att se och uppleva när man går i land. Man kan boka sina utflykter genom Viking Line, så att allt är ordnat redan innan man anländer.

Den allra första bilfärjan kördes år 1959- och man har kommit mycket långt sedan dess. Idag transporteras runt 600 000 bilar varje år på de stora båtarna. Hur man reser har också utvecklats väsentligt. Ett stort antal resenärer väljer 24-timmars kryssningar, eller i alla fall lite kortare resor. Detta innebär att själva uppehållet på båten är det viktigaste, man vill njuta av resan lika mycket som destinationen. Därför ser dagens båtar ut som flytande nöjesparker eller köpcentrum.

Man kan äta och dricka gott ombord på båtarna. Det finns pubar och barer, finare restauranger och bufférestauranger, nattklubbar och caféer. Allt man kan önska sig, i olika omgivningar, hittar man på Viking Lines båtar. För att minska festandet i hytterna har man nu också öppet hela natten i en del av restaurangerna och barerna så att folk som inte har lust att sova kan sitta där. Vill man slappna av går man bara till båtens spa-avdelning. Här kan man ta en skön massage, simma i bassängen eller bara slappna av i bubbelbadet. Naturligtvis finns det bastu, det här är finska båtar. På en av Åbo-båtarna har man till och med en snögrotta där det är minusgrader, dit man kan gå direkt från bastun.

Nöjen och underhållning ombord på Viking Line

Viking Line satsar mycket på underhållning, man har hela tiden olika gästartister men även olika temaresor. Naturligtvis har man ett dignande julbord, det är ett populärt sätt för företag att bjuda ut sina anställda. Sortimentet i taxfree-butikerna är också mycket attraktivt, och har verkligen utökats de senaste åren. Man kan fortfarande handla varor mycket billigare ombord än i land, och man kan få de tunga öl-och vinflaskorna levererade direkt till bilen eller bussen.

Dagens hytter är stora och väl planerade, och man har flera olika prisklasser så att alla ska ha råd att ta en resa med Viking Line. Genom att hålla jämna steg med utvecklingen fortsätter Viking Line att växa, något som alla deras miljontals resenärer uppskattar.

Onlinebokning Viking Line