Sök
Stäng denna sökruta.

Stockholm Helsingfors

Njut av en skön sjöresa med Tallink Silja, Viking Line mellan Stockholm och Helsingfors. Du hittar biljetter till lägsta pris på färjelinjer.se

Med ett brett utbud av avgångar och resmöjligheter är färjelinjen Stockholm-Helsingfors ett viktigt transportalternativ för både turister och affärsresenärer som söker en smidig och flexibel resa mellan de två länderna.

Med avresa från Stockholm tar färjan dig på en resa genom det böljande blåa vattnet, erbjudandes en stunds avkoppling och möjligheten att njuta av den friska havsluften. Ombord finns ett brett utbud av faciliteter och bekvämligheter för att göra din resa så bekväm som möjligt. Det finns något för alla ombord på denna färje linje.

Färja till Helsingfors från Sverige

Att ta färjan från Stockholm till Helsingfors är en resa som erbjuder både spänning och avkoppling. Från den pulserande huvudstaden Stockholm stiger du ombord på färjan och lämnar stadens brus bakom dig när du beger dig ut på Östersjön.

Under resan kan du njuta av det vackra landskapet som passerar utanför fönstren, medan färjan sakta kryssar fram genom skärgården. Det är en perfekt chans att koppla av och låta tankarna vandra medan du tar in den friska havsluften.

På färjan finns det gott om bekvämligheter för att göra din resa så behaglig som möjligt. Du kan välja att njuta av en god måltid i någon av restaurangerna ombord, eller kanske ta en drink i baren medan du tittar ut över det glittrande havet.

För de som önskar underhållning finns det ofta olika aktiviteter och evenemang arrangerade på färjan, allt från live musik till kasinon och butiker där du kan shoppa lite taxfree.

Stockholm Helsingfors

Stockholm Helsingfors

Färjan Stockholm Helsingfors

Linjen från Stockholm till Helsingfors är en av de mest eftertraktade färjerutterna som trafikeras av både Silja Tallink och Viking Line. Med flera avgångar varje vecka erbjuder båda rederierna resenärerna flexibilitet att välja den tid och dag som passar dem bäst. Under den ungefär 17 timmar långa färjeresan mellan Stockholm och Helsingfors finns gott om tid att koppla av, njuta av panoramautsikten och utforska färjans faciliteter.

När du väl anländer till Helsingfors möts du av en stad som blandar storstadsliv med naturskönhet, erbjudande en mängd spännande sevärdheter och shoppingmöjligheter. Helsingfors är berömt för sin distinkta arkitektur där du kan beundra praktfulla byggnader som katedralen och Finlandiahuset. Staden erbjuder även ett rikt kulturliv med museer, gallerier och en vacker hamnsträcka med utsikt över Östersjön.

Med Silja Tallink och Viking Line kan du njuta av en bekväm kväll och natt ombord på fartyget med avgångar från både Stockholm och Helsingfors. Både Tallink Siljas och Viking Lines  färjor avgår dagligen från Stockholm på eftermiddagen och anländer till Helsingfors nästa morgon.

En kryssning till Helsingfors är inte bara ett sätt att resa, det är även en möjlighet till avkoppling, nöje och shopping. Ge dig själv en paus från vardagen och upplev en minnesvärd resa till Helsingfors som du kommer att bära med dig länge.

ANNONS ▼

Stockholm Helsingfors tidtabell

Både Viking Line och Silja Line färjor avgår på kvällen och anländer på morgonen till Helsingfors. Denna typ av resa tar vanligtvis cirka 17 timmar. Det innebär att du har gott om tid att koppla av och njuta av faciliteterna ombord samtidigt som du glider över Östersjön mot din destination. Med en natt på havet kan du vakna upp redo att utforska Helsingfors eller fortsätta din resa till andra spännande platser.

Mat och dryck Stockholm Helsingfors

På både Viking Line och Silja Line till Helsingfors finns ett brett utbud av restauranger och caféer ombord där du kan avnjuta både mat och dryck. Dessa matställen erbjuder en mångfald av smaker och alternativ för att tillgodose alla smaklökar under din resa över Östersjön.

Du kan välja bland ett urval av lokala specialiteter som ger dig en smakupplevelse av regionens kulinariska arv. Samtidigt erbjuds även internationella rätter för att tillfredsställa alla matpreferenser ombord.

Oavsett om du är sugen på en läcker lunch, en härlig middag eller bara en snabb fika, finns det restauranger och caféer ombord där du kan koppla av och njuta av god mat och dryck medan du seglar mot din destination. Så varför inte unna dig själv en smakresa under din resa till Helsingfors?

Stockholm Helsingfors shopping

På Viking Lines färjor som trafikerar mellan Stockholm och Helsingfors finns flera butiker ombord som erbjuder ett brett utbud av produkter för att göra din resa ännu mer njutbar och bekväm. Här hittar du bland annat en parfymbutik, en klädbutik och en taxfree-butik där du kan fynda alkoholhaltiga drycker, godis och andra varor till förmånliga priser.

Tallink Silja Line erbjuder också en mängd olika butiker ombord på sina färjor, inklusive en taxfree-butik, en klädbutik och en parfymbutik. De har också en leksaksbutik för barnen och en butik med finska designprodukter för den som letar efter något unikt att ta med hem.

Butikerna är öppna under hela resan, vilket ger dig möjlighet att shoppa när det passar dig bäst. Oavsett om du är ute efter en ny doft, några snygga klädesplagg eller bara vill unna dig något extra, finns det något för alla smaker och önskemål.

Med det stora utbudet av varor och de förmånliga priserna är det lätt att hitta det du letar efter ombord på färjan. Så varför inte ta tillfället i akt att göra lite shopping och kanske hitta några fina presenter att ta med hem från din resa över Östersjön?

Överfarten mellan Stockholm och Helsingfors tar 17 timmar.

Linjen mellan Stockholm och Helsingfors trafikeras av Tallink Silja, Viking Line.

ANNONSER ▼

Boka färja från Stockholm till Helsingfors

Färja från Trelleborg

Trelleborgs hamn är Sveriges sydligaste och näst största hamn och har en idealisk placering oavsett varifrån i Sverige du reser ifrån.

Polferries

Polferries

Här hittar du massor av information om Polferries, aktuella specialerbjudanden, tidtabeller och tillgång till de och billigaste biljetterna med Polferries.

Färja till Bornholm

Res med Bornholmslinjen

Upplev Bornholm genom att resa dit med färja. Upptäck sevärdheter, aktiviteter och städer samtidigt som du njuter av en bekväm resa över havet.