Sök
Stäng denna sökruta.

Tycho Brahe

Njut av snabb och smidig transport från Helsingborg till Danmark med Öresundslinjens färja Tycho Brahe. Med en resa på endast 20 minuter tar det inte lång tid att ta sig över sundet från Helsingborg till Helsingör.

Oavsett om du är ute något snabbt att äta i FoodXpress eller om du föredrar en avslappnad atmosfär på kaffebaren Ristretto, finns det alltid något som passar dina behov ombord. Se fram emot en bekväm och effektiv överfart med Öresundslinjen, där du kan njuta av varje ögonblick av din resa till Danmark.

tycho brahe

Tycho Brahe

Tycho Brahe, som opererar för Öresundslinjen mellan Helsingborg och Helsingör, erbjuder en bekväm färja med en mängd mat- och shoppingalternativ.

Resan från Helsingborg till Helsingör tar endast 20 minuter, perfekt för att njuta av en fika och lite shopping ombord. Öresundslinjen erbjuder regelbundna avgångar dygnet runt, vilket gör det till ett utmärkt val för en kort tur till Danmark eller som en del av en längre resa till Tyskland eller andra destinationer söderut i Europa.

Tycho Brahe har, precis som övriga fartyg hos Öresundslinjen mellan Helsingborg och Helsingör, genomgått omfattande ombyggnader och renoveringar. Resultatet är en färja som känns som ny, med tillägg av flera nya restauranger och shoppingområden.

Cafeterian FoodXpress erbjuder ett brett utbud av smörgåsar, varma och kalla rätter, fika och kaffe. En av favoriterna ombord är deras ”två röda och en grön”, samt räksmörgåsar tillagade av båtens skickliga kallskänkor.

I espressobaren Ristretto på Tycho Brahe kan du njuta av experttillagade espresso, latte, cappuccino eller vanligt kaffe, serverat av kunniga baristor.

I Tycho Brahes butik kan du handla goda drycker, godis och parfymer till sjöpriser, och varför inte unna dig själv något extra under resans gång?

Om linjen

Utöver färjan Tycho Brahe är även färjorna Hamlet och Aurora en del av den regelbundna trafiken på denna linje.

Med en historia som sträcker sig flera århundraden tillbaka, har denna färjelinje varit en livsnerv för handel och resande. Idag erbjuder den moderna färjan en smidig och bekväm överfart över det klara blåa vattnet i Öresund. Resenärer kan njuta av den vackra utsikten över kustlinjerna på båda sidor av sundet medan de kopplar av under den korta resan.

Oavsett om det är för affärer, nöje eller en helt enkelt bara en dagstur, erbjuder denna färjelinje en bekväm och pittoresk väg mellan två av Nordens mest charmiga städer. Besättningen ombord arbetar för att säkerställa att passagerarna har en trevlig och säker resa, med bekvämligheter som restauranger, butiker och panoramautsikt för att förbättra upplevelsen.

Läs mer:

Öresundslinjen

Tycho Brahe


ANNONS:

Färja från Trelleborg

Trelleborgs hamn är Sveriges sydligaste och näst största hamn och har en idealisk placering oavsett varifrån i Sverige du reser ifrån.

Polferries

Polferries

Här hittar du massor av information om Polferries, aktuella specialerbjudanden, tidtabeller och tillgång till de och billigaste biljetterna med Polferries.

Färja till Bornholm

Res med Bornholmslinjen

Upplev Bornholm genom att resa dit med färja. Upptäck sevärdheter, aktiviteter och städer samtidigt som du njuter av en bekväm resa över havet.

Boka biljett med Öresundslinjen till lägsta pris!

© 2012-2024 MARTIN IVARSON

Detta är en oberoende sajt.
Alla varumärken tillhör respektive ägare