farjelinjer-loggo-ny

7alaskan, CC BY-SA 3.0 , via Wikimedia Commons

Färja till Bornholm

Här hittar du massor av information om att boka färja till Bornholm, aktuella specialerbjudanden, tidtabeller och tillgång till de mest prisvärda och billigaste biljetterna.
Boka färja till Bornholm snabbt och smidigt

Färjelinjer till Bornholm

Färjor till Bornholm

Upplev Bornholm genom att resa dit med färja. Upptäck landets sevärdheter, aktiviteter och städer samtidigt som du njuter av en bekväm och avkopplande resa över havet på väg dit.
På färjelinjer.se hittar du all information du behöver för att planera din nästa färjeresa till Bornholm

Med sitt platta landskap är Bornholm som gjort för en cykelsemester, och där finns dessutom gott om cykelvägar att åka på. Du kan självklart ta med din egen cykel på färjan. Färja till Bornholm går mellan Ystad i Sverige och Rønne på Bornholm i Danmark är en så kallad bilfärjelinje. Själva överfartstiden är antingen omkring 1 timme eller 2 timmar och 30 minuter, och det sker mellan tre till sex avgångar per dag och riktning. Linjen trafikeras av två fartyg från Bornholmslinjen, en snabbgående färja, och en normal bilfärja.

Det finns ingen Europaväg som följer denna färjelinje. Hamnen i Ystad ligger nära centrum, värt att notera är dock att den långsammare färjan avgår ett stycke längre österut. Trafiken till färjorna dirigeras på en ringled omkring centrum. Skånetrafiken trafikerar sträckan Malmö–Ystad med tåg eller buss från Malmö och från Köpenhamn kör DSB tåg. Det är ungefär 100 meter från stationen till snabbfärjan, och cirka 500 meter till den långsammare färjan. DSB kör tågen mellan Köpenhamn och Ystad med en tidtabell anpassad med tanke på färjornas hålltider. På så sätt kan man resa Köpenhamn–Rønne på omkring 3 timmar.

© 2012-2023 MARTIN IVARSON

Detta är en oberoende sajt.
Alla varumärken tillhör respektive ägare

resebloggar.info