Färjelinjer till Bornholm

Färja till Bornholm - biljetter, tidtabell och erbjudanden

Här jämför och bokar du biljetter med alla färjerederier och färjelinjer. Dessutom kan du läsa om vad de olika linjerna och båtarna erbjuder.
Här hittar du massor av information om att boka färja till Bornholm, aktuella specialerbjudanden, tidtabeller och tillgång till de mest prisvärda och billigaste biljetterna.
Dessutom hittar du information om vad de olika båtarna till Bornholm erbjuder ombord i form av butiker, restauranger och övrig service.

Färjor till Bornholm

Med sitt platta landskap är Bornholm som gjort för en cykelsemester, och där finns dessutom gott om cykelvägar att åka på. Du kan självklart ta med din egen cykel på färjan. Färja till Bornholm går mellan Ystad i Sverige och Rønne på Bornholm i Danmark är en så kallad bilfärjelinje. Själva överfartstiden är antingen omkring 1 timme eller 2 timmar och 30 minuter, och det sker mellan tre till sex avgångar per dag och riktning. Linjen trafikeras av två fartyg från Bornholmslinjen, en snabbgående färja, och en normal bilfärja.

Det finns ingen Europaväg som följer denna färjelinje. Hamnen i Ystad ligger nära centrum, värt att notera är dock att den långsammare färjan avgår ett stycke längre österut. Trafiken till färjorna dirigeras på en ringled omkring centrum. Skånetrafiken trafikerar sträckan Malmö–Ystad med tåg eller buss från Malmö och från Köpenhamn kör DSB tåg. Det är ungefär 100 meter från stationen till snabbfärjan, och cirka 500 meter till den långsammare färjan. DSB kör tågen mellan Köpenhamn och Ystad med en tidtabell anpassad med tanke på färjornas hålltider. På så sätt kan man resa Köpenhamn–Rønne på omkring 3 timmar.

Boka färja till Bornholm

COPYRIGHT 2012 -2022 MARTIN IVARSON

Detta är en oberoende sajt. Alla varumärken tillhör respektive ägare