Sök
Stäng denna sökruta.

Färja till Gotland

Upplev Gotland genom att resa dit med färja. Upptäck landets sevärdheter, aktiviteter och städer samtidigt som du njuter av en bekväm och avkopplande resa över havet på väg dit.
På färjelinjer.se hittar du all information du behöver för att planera din nästa färjeresa till Gotland
Färja till Gotland
ANNONS ▼
Boka färja till Gotland snabbt och smidigt

Färjor till Gotland

Varje år väljer många resenärer att upptäcka Gotland genom en avkopplande och bekväm färjeresa. Med sina pittoreska städer, historiska sevärdheter och vackra natur är Gotland en destination som erbjuder något för alla. Så oavsett om du är ute efter avkoppling, äventyr eller kulturella upplevelser, är en färjeresa till Gotland det perfekta sättet att påbörja din resa till denna enastående ö

Det är vanligt att när man tar färjan över till den stora ön, gärna med egen bil för att kunna köra runt och campa. Man har ett par olika alternativ med färja från fastlandet till Gotland. Om man väljer att åka sträckan Nynäshamn-Visby så tar resan drygt tre timmar med Destination Gotland. Annars kan man ta färja till Gotland från Oskarshamn, det tar knappt tre timmar. Skillnaden är alltså bara 20 minuter, så detta är inte en avgörande anledning till vilken hamn man väljer. Istället brukar det ha betydelse var man bor i landet, och vilken plats som är lättast att ta sig till.

Resa till Gotland med färja

Man kan se på film eller äta något gott på färjan till Gotland, det är ett bra tillfälle att bara slappna av och varva ner. Vill man inte gå på bio kan man se på TV, låna en kikare, hyra Nintendo eller surfa med trådlösa internet. Det finns ett speciellt lekrum för barnen, med film och leksaker för dem. En hel del företag hyr konferensrummet där upp till 40 personer kan få plats, och all vanlig utrustning finns tillgänglig.

Färja till Gotland – många alternativ att välja på

Båtarna går varje dag från både Nynäshamn och Oskarshamn, samt tillbaka från Visby. Vissa dagar kan bli fullbokade snabbt, så det gäller att vara ute i god tid eller ha flexibla datum. Man kan också boka ett helt paket med Destination Gotland, med både färja och hotell, eller camping om man så önskar. Under överfarten kan man boka kupe’ eller hytt, men man kan även sitta i en av de stora sittsalongerna. De har en underbar panoramautsikt runt omkring och är mycket bekväma.

Det finns så mycket att se och göra på Gotland. Naturen är inspirerande, och stränderna fantastiska. Här kan man både bada och surfa. Sedan har man olika festivaler och händelser, en av de mest kända är troligtvis Medeltidsveckan, den hålls alltid vecka 32, då man upplever Visby när det var en viktig handelsstad. Fullt med aktiviteter och underhållning för både stora och små. Med regelbunden färjetrafik från fastlandet är det lätt och smidigt att ta sig hit, för att sedan kunna njuta av allt som Gotland har att erbjuda.

Här hittar du alla färjelinjer till Gotland. Boka färjor till Gotland snabbt och smidigt online.

Här hittar du massor av information om att boka färja till Gotland, aktuella specialerbjudanden, tidtabeller och tillgång till de mest prisvärda och billigaste biljetterna med färjelinjer till Gotland.

Färjepriser Gotland
På färjelinjer.se är det alltid enkelt att hitta de bästa priserna för färjeresor till Gotland.

Användbara länkar:
Gotlands Turistbyrå

ANNONSER ▼

Bordershop Puttgarden

Upptäck Bordershop Puttgarden, en oemotståndlig destination för alla som söker en unik och prisvärd shoppingupplevelse.

Ta färjan från Halmstad

Stena Linet trafikerar Halmstad och Grenå med Stena Nautica. Handla varor till låga sjöpriser i butiken och ta en paus och ät i restaurangen.

Öresundslinjen till Helsingör

Så snart du stiger ombord på färjan mellan Helsingborg och Helsingör, kan du se fram emot en kort och bekväm överfart som tar endast 20 minuter.