Sök
Stäng denna sökruta.

Färja till Puttgarden

Puttgarden fungerar som en viktig knutpunkt för internationell trafik och färjeöverfarter till och från Danmark.
Rödby Puttgarden
Foto: Scandlines

Färjor till Puttgarden

Från Sverige tar man sig till Danmark och sedan vidare till Rødby allra längst söderut på Lolland. Det finns två sätt att resa, antingen från Malmö över Öresundsbron eller så åker du till Helsingborg för att sedan ta färjan till Helsingør i Danmark. Väl i Danmark kör du E47 ner genom Danmark och till Rødby. När du väl kommit till Rødby är det färja igen som gäller. Från Skåne och tillbaka igen är det en resa som tar ungefär 15 timmar.

Tyskland och Danmark har kommit överens om att bygga en bro som ska ersätta färjelinjen mellan städerna.

Färja till Puttgarden

Båda färjelinjerna som nämns ovan har avgångar var 30:e minut dygnet runt. Du behöver inte passa några speciella tider utan det är bara att dyka upp och förhoppningsvis komma med nästa färja. Turen mellan Helsingborg och Helsingør tar 20 minuter och båten mellan Rødby och Puttgarden tar 40 minuter. Åker du från Helsingborg kan du direkt där köpa biljetter så att du kan ta dig från Sverige, ner till Tyskland med färja till Puttgarden och tillbaka.

Scandlines Bordershop i Puttgarden

När du väl kommit till Puttgarden går det inte att missa Bordershopen. Den ligger precis vid färjan på gångavstånd och skulle du mot förmodan inte se den så fråga. Bordershopen är egentligen en färja på 4 våningar som är fastankrad i hamnen. Här finns all Vill du kolla in priser och utbud i förväg kan du göra det på: http://www.puttgarden.border-shop.dk/.

Beställa i förväg

Vill du så kan du i Scandlines BorderShop beställa i förväg hemifrån och sedan hämta upp din beställning på plats. Det kan spara dig mycket tid men kom ihåg att allt i sortimentet inte går att förbeställa. Vill du ha något speciellt eller utnyttja specialerbjudande så behöver du börja med att besöka butiken också. Förbeställning gör du via hemsidan http://www.puttgarden.border-shop.dk/.

ANNONS ▼

Boka färja till Puttgarden enkelt och snabbt