Färjor till olika länder

Jämför och boka färja – Vi har alla färjerederier

Här jämför och bokar du biljetter med alla färjerederier och färjelinjer. Dessutom kan du läsa om vad de olika linjerna och båtarna erbjuder.

Resa med färjelinjer

När man tänker på att resa med färja är det kanske känslan av att vara på semester som man förknippar det med. Självklart finns det mycket yrkestrafik även på havet men för de flesta av oss är färjor något vi reser med för att komma en bit på väg till vår semesterdestination. Det är ett bekvämt sätt att resa och du kan passa på att röra lite på dig eller kanske sova under överfarten. Antalet färjelinjer att välja på är väldigt stort.

Resa ut i Europa med olika färjelinjer

Ska du från Sverige och vidare ut i Europa finns det många färjelinjer att välja på. Till att börja med ska du tänka efter vilken del av kontinenten som du planerar att besöka. Kolla sedan vilka färjelinjer som finns och vilken som snabbast kommer att få dig att komma fram.

Vissa färjelinjer kan också ha andra fördelar, som till exempel att om du reser via Puttgarden finns en Bordershop med mycket billig alkohol eller om du reser Trelleborg – Travemünde kan du passa på att besöka Lübeck som är en fin gammal hansestad med både shopping och kultur. 

Kort sagt om du inte är under tidspress så se till att kolla runt lite vad som finns i närheten av hamnen som färjan går ifrån och där den lägger till.

Fixa billiga biljetter till din färjelinje

Om du vet att du ska ut och resa med någon färjelinje framöver kan det vara värt att lägga lite tid på att boka färjebiljetter till lägre pris. Dels är det alltid bra att vara ute i god tid eftersom du har mer att välja på och kan välja det billigaste alternativet. Företagen har också ofta erbjudanden en viss tid innan sommaren eller andra perioder när det är många som vill ut och resa. Det lönar sig helt enkelt att skaffa lite koll på när företaget släpper sina biljetter och erbjudanden.

Det är också bra att surfa runt lite på nätet och se om du kan hitta någon sida som erbjuder rabatt på den färjelinjen du har tänkt resa med. Om du behöver finansiera resan, rekommenderas ett besök hos en låneförmedlare som ger dig lägst ränta på lånen.

Är resan lång eller om du vet med dig att du kommer att vara trött finns det ofta möjlighet att boka en hytt att sova i. Ibland kan det till och med spara dig både tid och pengar att tajma in kvällsavgången med en färjelinje bara för att kunna köpa en hytt att sova i medan båten tar dig dit du ska. Det är mycket smidigare än att stanna någonstans på vägen för att sova, risken är då att du förlorar både tid och pengar. Det finns visserligen ofta rum till bra priser längs stora vägar så det är alltid värt att jämföra priser. Men vill man ta sig så snabbt som möjligt är det svårslaget att kunna sova bekvämt och resa samtidigt som du faktiskt kan göra om du har en hytt.

Åka en färjelinje med bil

Vill man ha med sig bilen på resan är färja det absolut vanligaste sättet att ta sig. Den färjelinje du tänkt åka med priser för dig som vill ta med ditt fordon som gäller alla plus bilen. Det kan ibland kosta en del men om du planerar att åka bil dit du ska är det ofta helt klart nödvändigt att ta med sig den.
Att välja en färjelinje är oftast ett sätt att komma raka vägen dit du ska och inte behöva köra omvägar för att använda landvägen. Dessutom är det ibland så att färja är det enda sättet att ta sig till en plats. Visst kanske man ofta är ganska fokuserad på att komma fram så snabbt som möjligt men ett tips är att faktiskt ta tid att kolla om det kanske finns någon sevärdhet i närheten som du kan göra en liten avstickare till.

COPYRIGHT 2012 - 2019 MARTIN IVARSON