Boka färjebiljetter till lägsta pris

Sök och boka Scandlines

Scandlines färja


Scandlines till Danmark och Tyskland

Scandlines – färjor till Danmark och Tyskland

Här hittar du alla Scandlines färjelinjer. Boka färjor med Scandlines till Tyskland och Danmark snabbt och smidigt online.

Här hittar du massor av information om Scandlines färjelinjer, aktuella specialerbjudanden, tidtabeller och tillgång till de mest prisvärda och billigaste biljetterna med Scandlines färjor till Danmark och Tyskland.

Scandlines till Danmark och Tyskland

Scandlines började sina dagar som dansk-tyskt företag men den svenska delen ägs idag av Stena Line. Man står för en stor del av trafiken mellan Sverige och Danmark, samt till Tyskland. Man firade nyligen 50 års jubileum för trafik på Östersjön, men har en historia med färjetrafik sedan 1800-talet. Varje kvart går det en färja mellan Helsingborg och Helsingör, så man har en ganska stor flotta av båtar, en del större än andra.

Ombord på färjorna till Danmark finns det alltid svensktalande personal på plats. Scandlines satsar på miljön och man vill därför komma igång med batteridrivna färjor över Öresund. Detta är en långsiktig planering, som i längden kommer att bidra till att hålla sundet rent.

Från Helsingör går färjan vidare till Rødby och Puttgarden, eller Gedser och Rostock. Man kan köpa en genomgående biljett, det här är ett bra sätt att komma ner på kontinenten. Men många väljer också att ta en kryssning med Scandlines som en liten minisemester. Färjorna är stora och väl utrustade, här kan man ha mycket kul. Det finns något som kallas för att Tura, och ett årskort är mycket billigt. Med denna biljett kan man inte gå av i Helsingör, hela poängen är bara att njuta av resan.

På båtarna kan man äta och dricka gott, det finns flera fina restauranger och barer. Ofta finns det härliga buffeter med speciella teman, som skaldjur eller vilt. Eller så anordnar man speciella evenemang, som Oktoberfest ombord på båten eller en jazzfestival. Lördagar och söndagar brukar det finnas stora bruncher, så man orkar med allt nöje. Naturligtvis kan man bara ta sig en kopp kaffe eller smörgås i kafeterian om man så önskar, allt håller hög kvalitet och man sitter i trevliga omgivningar.

Rabatter Scandlines

Det finns alltid bra erbjudanden hos Scandlines. Ett exempel är de rabatter som du erbjuds när du reser till Bordershop över dagen. Dessutom finns det rabatter när du reser till Danmark över dag från Helsingborg.

Visa erbjudanden >

Scandlines shopping

En resa med Scandlines brukar inte vara komplett om man inte får med sig en del shopping. Dels kan man handla bra varor till ännu bättre priser ombord, och butiken är öppen dygnet runt. Tobak, öl och sprit är mycket billigare än i Sverige, men även parfymer, smink och choklad. Man kan också passa på att shoppa i land, vare sig det är i Tyskland eller Danmark.

I Helsingör, till exempel, har man flera hundra butiker inom gångavstånd, samt torgdag tre gånger i veckan. Vare sig man åker på konferensresa, bara ta en tur över sundet eller är på väg ner till Tyskland, så kan man ha det riktigt trevligt ombord på Scandlines båtar. Med god mat och dryck samt rena och snygga faciliteter, är de ett självklart val när man vill åka söderut.