Boka färjebiljetter till lägsta pris

Sök och boka Scandlines
Scandlines
Rödby Puttgarden
Restid: 45 minuter


Puttgarden färja med Scandlines
Foto: Scandlines

Puttgarden – porten till kontinenten

Från Sverige tar man sig till Danmark och sedan vidare till Rødby allra längst söderut på Lolland. Det finns två sätt att resa, antingen från Malmö över Öresundsbron eller så åker du till Helsingborg för att sedan ta färjan till Helsingør i Danmark. Väl i Danmark kör du E47 ner genom Danmark och till Rødby. När du väl kommit till Rødby är det färja igen som gäller. Från Skåne och tillbaka igen är det en resa som tar ungefär 15 timmar.

Tyskland och Danmark har kommit överens om att bygga en bro som ska ersätta färjelinjen mellan städerna.

Hur kommer man med på färjorna?

Båda färjelinjerna som nämns ovan har avgångar var 30:e minut dygnet runt. Du behöver inte passa några speciella tider utan det är bara att dyka upp och förhoppningsvis komma med nästa färja. Turen mellan Helsingborg och Helsingør tar 20 minuter och båten mellan Rødby och Puttgarden tar 40 minuter. Åker du från Helsingborg kan du direkt där köpa biljetter så att du kan ta dig från Sverige, ner till Tyskland och tillbaka.

Scandlines Bordershop i Puttgarden

När du väl kommit till Puttgarden går det inte att missa Bordershopen. Den ligger precis vid färjan på gångavstånd och skulle du mot förmodan inte se den så fråga. Bordershopen är egentligen en färja på 4 våningar som är fastankrad i hamnen. Här finns all Vill du kolla in priser och utbud i förväg kan du göra det på: http://www.puttgarden.border-shop.dk/.

Beställa i förväg

Vill du så kan du i Scandlines BorderShop beställa i förväg hemifrån och sedan hämta upp din beställning på plats. Det kan spara dig mycket tid men kom ihåg att allt i sortimentet inte går att förbeställa. Vill du ha något speciellt eller utnyttja specialerbjudande så behöver du börja med att besöka butiken också. Förbeställning gör du via hemsidan http://www.puttgarden.border-shop.dk/.


Calles Bordershop i Puttgarden

Kan du tänka dig att åka en bit från färjan (2-3 km) in i samhället finns en annan butik som heter Calles och som även den har billig alkohol. Ofta till och med ännu billigare än Scandlines BorderShop. Besök hemsidan och jämför på: http://www.calle.dk/

Tips för att handla smidigare

Fundera lite över din tajming när du ska planera in din resa. Ibland är det långa köer för att åka färjan och för att handla. Men det kan lika gärna vara i princip tomt i butikerna. Har du möjligheten så åk kanske inte på en långhelg eller löningshelg, eftersom det då är störst möjlighet att det är en massa andra människor där. Tänk över om du inte kan ta ledigt en dag mitt i veckan för att åka ner.

Många svenskar kan intyga att de handlat otroligt billig öl och annan alkohol vid tyska Border shops. Väldigt många brukar också återkomma då och då för att de helt enkelt tycker att de billiga priserna gör det värt resan. Om du ändå passerar är det såklart ännu enklare att handla. För till exempel en födelsedagsfest eller ett bröllop finns det absolut pengar att spara.