Boka färjebiljetter till lägsta pris

Västervik Visby

2 tim 30 min
7 Avgångar per vecka

Nynäshamn Visby

3 tim 15 min
7 Avgångar per dag

Oskarshamn Visby

2 tim 55 min
3 Avgångar per dag

Färja till Gotland tar dig till den härliga ön Gotland

Färja till Gotland

Gotland är en populär destination för både svenska och utländska turister. Varje år är det många som tar färjan över till den stora ön, gärna med egen bil för att kunna köra runt och campa. Man har ett par olika alternativ med färja från fastlandet till Gotland. Om man väljer att åka sträckan Nynäshamn-Visby så tar resan drygt tre timmar med Destination Gotland. Annars kan man ta färja till Gotland från Oskarshamn, det tar knappt tre timmar. Skillnaden är alltså bara 20 minuter, så detta är inte en avgörande anledning till vilken hamn man väljer. Istället brukar det ha betydelse var man bor i landet, och vilken plats som är lättast att ta sig till.Man kan se på film eller äta något gott på färjan till Gotland, det är ett bra tillfälle att bara slappna av och varva ner. Vill man inte gå på bio kan man se på TV, låna en kikare, hyra Nintendo eller surfa med trådlösa internet. Det finns ett speciellt lekrum för barnen, med film och leksaker för dem. En hel del företag hyr konferensrummet där upp till 40 personer kan få plats, och all vanlig utrustning finns tillgänglig.Foton ovan: AleWi (Own work) [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons

Färja till Gotland – många alternativ att välja på

Båtarna går varje dag från både Nynäshamn och Oskarshamn, samt tillbaka från Visby. Vissa dagar kan bli fullbokade snabbt, så det gäller att vara ute i god tid eller ha flexibla datum. Man kan också boka ett helt paket med Destination Gotland, med både färja och hotell, eller camping om man så önskar. Under överfarten kan man boka kupe’ eller hytt, men man kan även sitta i en av de stora sittsalongerna. De har en underbar panoramautsikt runt omkring och är mycket bekväma.

Gotlandsbåten skulle ha startat sin nya linje Västervik-Visby under sommaren 2014, men det blev inställt på grund av tekniska problem. Man vet ännu inte om de kommer att kunna komma igång 2015, men i så fall kommer det att bli ytterligare ett alternativ för Gotlandsresor.

Det finns så mycket att se och göra på Gotland. Naturen är inspirerande, och stränderna fantastiska. Här kan man både bada och surfa. Sedan har man olika festivaler och händelser, en av de mest kända är troligtvis Medeltidsveckan, den hålls alltid vecka 32, då man upplever Visby när det var en viktig handelsstad. Fullt med aktiviteter och underhållning för både stora och små. Med regelbunden färjetrafik från fastlandet är det lätt och smidigt att ta sig hit, för att sedan kunna njuta av allt som Gotland har att erbjuda.

Här hittar du alla färjelinjer till Gotland. Boka färjor till Gotland snabbt och smidigt online.

Här hittar du massor av information om att boka färja till Gotland, aktuella specialerbjudanden, tidtabeller och tillgång till de mest prisvärda och billigaste biljetterna med färjelinjer till Gotland.

Användbara länkar:
Gotlands Turistbyrå