Boka färjebiljetter till lägsta pris

Ystad Rönne färjan
Ystad Rönne
Restid: 1tim 20min
Restid:3 timmar


[ad code=1 align=center]

Ystad Rönne färja

Res mellan Ystad Rönne med Bornholmerfaergen

Att resa med färjan från Ystad till Rønne är att välja den bekvämaste resvägen till Bornholm. Man kan göra valet att antingen åka med en vanlig färja, eller ta snabbfärjan dit. Färjorna mellan Ystad och Rønne tar dig till den sköna semesterön Bornholm på att mycket snabbt och trevligt sätt.

Ombord på färjan till Bornholm har du valet att äta god mat, handla i butiken ombord, eller bara gå ut på däck och njuta av solen om vädret tillåter!

Bornholm är ett väldigt populärt resmål sommartid. Du kan spendera dagen på någon av de sköna sandstränderna eller äta nyfångad i fisk i något av de vackra fiskelägena. För den som är intresserad av att se på sevärdheter finns det en hel del av dessa – både historiska och nutida. På Bornholm finns möjligheter till varierat boende i flera former med allt från vandrarhem och camping till hotell.

Läs mer om Bornholm på VisitDenmark

Res Ystad Rönne till semesterön Bornholm

Med sitt platta landskap är Bornholm som gjort för en cykelsemester, och där finns dessutom gott om cykelvägar att åka på. Du kan självklart ta med din egen cykel på färjan. Linjen mellan Ystad i Sverige och Rønne på Bornholm i Danmark är en så kallad bilfärjelinje. Själva överfartstiden är antingen omkring 1 timme eller 2 timmar och 30 minuter, och det sker mellan tre till sex avgångar per dag och riktning. Linjen trafikeras av två fartyg från Bornholmerfærgen, en snabbgående färja, och en normal bilfärja.

Det finns ingen Europaväg som följer denna färjelinje. Hamnen i Ystad ligger nära centrum, värt att notera är dock att den långsammare färjan avgår ett stycke längre österut. Trafiken till färjorna dirigeras på en ringled omkring centrum. Skånetrafiken trafikerar sträckan Malmö–Ystad med tåg eller buss från Malmö och från Köpenhamn kör DSB tåg. Det är ungefär 100 meter från stationen till snabbfärjan, och cirka 500 meter till den långsammare färjan. DSB kör tågen mellan Köpenhamn och Ystad med en tidtabell anpassad med tanke på färjornas hålltider. På så sätt kan man resa Köpenhamn–Rønne på omkring 3 timmar.

Färjelinjen mellan Ystad Rönne

Faergen trafikerar linjen från Ystad till Rönne med 3-6 avgångar per dag. Överfartstiden med snabbfärjan är 1 timme och 15 minuter och 2 timmar och 30 minuter med vanlig färja.

Från och med September 2017 trafikeras linjerna till Bornholm av det ny rederiet Bornholmslinjen.

Ombord på färjan mellan Ystad Rönne

Resan med färjan mellan Ystad och Rönne ger dig möjlighet att sträcka på benen och koppla av lite under din resa till den danska solskens-ön Bornholm.
ombord på färjan hittar du restaurang, bar och cafe där du kan slå dig ner en stund och ta något att äta eller dricka. På morgonavgångarna serveras den stora frukostbuffen där du får den bästa starten på dagen. Under övriga avgångar finns flera varma och kalla rätter att välja på. Dessutom finns äkta danska smörrebröd av olika slag.

Glöm inte bort att besöka butiken där du kan spara mycket pengar på mängder av kända märkesprodukter inom alkohol, godis och parfym.

Barnen trivs gott ombord på färjan mellan Ystad Rönne, de stora lekrummen erbjuder massor av kul aktiviteter för barn i alla åldrar.

 Här hittar du information om färjelinjen Ystad Rönne. Boka färja Ystad Rönne snabbt och smidigt online.