Boka färjebiljetter till lägsta pris

Varberg Grenå
Restid: 4 timmar


[ad code=4 align=center]

Foto: Stena Line

Varberg Grenå – genvägen till Jylland

Varberg Grenå är alla barnfamiljers favoritväg. Färjan från Varberg är perfekt för resor till Legoland® och södra Jylland.
Ta färjan från Varberg till Grenå och njut av avkoppling, shopping och en bit mat. Färjan till Grenå gör att du sparar massor av mil på väg till södra Jylland eller varför inte Legoland®?

Stena Line Varberg Grenå

Det finns ett flertal goda anledningar till att Stena Nautica som trafikerar linjen mellan Varberg Grenå är en favorit hos många. Detta är en mindre känd färjelinje, som dock är väl värd att överväga för många. Med mer tid att umgås tillsammans och göra roliga saker samtidigt som mindre tid spenderas på vägen. För campare med husvagn eller husbil är detta utan tvekan en högst fördelaktig genväg på semestern.

Shopping ombord på färjan mellan Varberg Grenå Foto: Stena Line

Varberg Grenå med Stena Nautica Foto: Stena Line

stenaline-rest

Färjelinjen Varberg Grenå

Mellan Varberg i Sverige och Grenå i Danmark går det en bilfärjelinje över vattnet. Beräknad överfartstid är ungefär fyra timmar. Det går två turer per dag och riktning. Du kan resa denna sträcka varje dag i veckan, året runt! För nuvarande trafikeras linjen av Stena Line, som grundades redan år 1962 och är idag ett av de största rederiföretagen i Norden. Det fartyg som används för att trafikera linjen heter Stena Nautica. Själva resan tar något längre tid än mellan Göteborg – Frederikshavn, men man sparar en stor del av bilkörning om man ska söder om Århus. Ingen Europaväg följer färjelinjen.

Färjelinjen öppnades den 8 maj 1960 och trafikerades till en början av ett norskt rederi med fartyget Europafergen. För dem som föredrar en resa resa med båt istället för broar eller alternativa omvägar, är färjelinjen det rekommenderade alternativet.

Lätt att hitta färjan i både Varberg och Grenå

Hamnen i Varberg är centralt belägen nära järnvägsstationen. Som bilresenär åker man en väg utanför centrum, vilken är skyltad med färjesymbolen. Hamnen i Grenå finns någon kilometer från centrum, där det finns tåg till Århus och vidare. Det finns så kallade anslutningsbussar mellan hamnen och centrum. Med bil kan man köra omkring 65 kilometer på landsvägen Primærrute 15 till Århus där man finner Europaväg 45.

Legoland®- Danmarks mest kända nöjespark?

Legoland® är en av Danmarks mest kända nöjesparker. Här finns massor av skojiga och spännande upplevelser för hela familjen.

Läs mer om Legoland®

Varberg och Grenå är bägge mysiga städer

Städerna kan även vara väldigt trevliga att besöka i sig, inte bara om man vill ta sig vidare till nästa destination på resan. Bland annat finns det fina stränder i Grenå, men det ligger även flera mycket idylliska och charmiga småbyar omkring själva staden. Färdmöjligheterna till resterande delar av Danmark från själva Grenå är mycket bra, framför allt till Århus, som är en större närbelägen stad. Varberg är känt som en badort med gott rykte, det finns nämligen otroligt fina sandstränder, spa och andra sätt att koppla av i staden. Dessutom kommer städerna verkligen till liv under sommaren, då en hel del olika evenemang anordnas på ett flertal platser.

Varberg Grenå – Bordershop med prisvärd shopping

Stena Lines kampanj med flytande bordershop på färjan mellan Varberg och Grenå blev en kanon-succé. Nu fortsätter kampanjen under hela sommaren.
Passa på att handla till kraftigt sänkta priser i butiken ombord . Du hittar även nyheter inom kosmetika och dofter, antingen till dig själv eller varför inte överraska någon med en present?

[button type=”bootstrap” style=”info” link=”http://martinivarson.se/go-legoland”]Sök pris och boka resor till Legoland[/button]

Här hittar du massor av information om färjelinjen Varberg Grenå, aktuella specialerbjudanden, tidtabeller och tillgång till de mest prisvärda och billigaste biljetterna med färjelinjen Varberg Grenå.